Ariadne auf Naxos, de opera

Ariadne auf Naxos, de operaAriadne auf Naxos, de opera

 

Ariadne auf Naxos, de opera
Ben Wandelen is natuurlijk weer op pad geweest, nu naar het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Naar de opera: ‘Echt zo’n stuk dat niet snel uit de mottenballen wordt gehaald, Ariadne auf Naxos. Hoewel de laatste jaren toch zo her-en-der; wat vrolijk stemt én gelijkertijd ook zorgen baart; na exact 100 jaar is het ding blijkbaar niet alleen mij iets te actueel…

Het botst

Over de botsing tussen lage en hoge cultuur. Bij Richard Strauss was dat nog in goede handen. Gelukkig ook bij de Reisopera, maar dat dit visuele vuurwerk niet de tuluviesi haalt zegt genoeg. Oké; in het begin wat minder, maar als na de pauze de miniopera die in de opera verpakt zit van start gaat – ja, ze kunnen het niet gekker maken – geloof ik het allemaal. Én bloedgoede solisten; dat helpt natuurlijk ook altijd.’
 
 
 
 

Hierbij:   Twee details van een impressie van de opera, Harlekin (Rafael Fingerlos), pixels, ’16.  Het Zuiderstrandtheater, Ariadne auf Naxos. Meer van Ben Wandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven