Het belang van Bizar: Niels Huizer

Het belang van Bizar: Niels Huizer

 

Het belang van Bizar: Niels Huizer. Niets is wat het lijkt. Niets blijft zoals het is. That’s life. Deal er maar mee. Hoe dan? Als je kunstenaar bent begin je dat eerst eens te tekenen. En te schilderen. Net als Niels Huizer. Verraderlijk fris en onschuldig ogen zijn tekeningen en schilderijen, maar het zijn beslist bizarre observaties of observaties van een bizarre wereld. Het ziet er zo luchthartig uit: humor en kleur. Misschien kijk je er even naar en denkt nog: hier kan ik uit komen, het is een puzzel, maar straks begrijp ik het. Nou nee, dus. Niet echt. Het is allemaal te bizar. En – als niemand dat ooit zou tekenen, dan ga je er nooit over peinzen – dan kom je er helemaal niet meer uit…

Dat is nou het nut van de kunstenaar. En het nut van bizar dus.

Dus: ga vlug kijken naar het werk van Niels Huizer, het is toevallig nog dit weekend te zien (4 en 5 juni 2017) in de oude studentenwoningen aan de haven van Amersfoort. 

Meer info: Niels Huizer. Lees over Wim T. Schippers, en over Magritte in Het gat van de werkelijkheid, en over surrealisme.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven