Le Nozze di Figaro

Le Nozze di FigaroLe Nozze di Figaro

 

Le Nozze di Figaro, daar vertelt Ben Wandelen over. En ik maakte The singer.

‘Heb mijn hart weleens vastgehouden bij de Opera-Zuid-ontwikkelingen… de Rigoletto van vorig seizoen raakte naar mijn idee nog nét niet de bodem… het mocht dan ook nooit wat kosten; intendant Miranda van Kralingen moest echt toveren én toveren kan ze… alleen houdt ze er wel mee op én dat is jammer. Vanavond stond ze in Le Nozze di Figaro als Marcellina zelf weer op het toneel en was ze – hoewel bedeeld met een bijrol – voor mij dé magneet op de bühne.

Verrukkelluk

Een fraai groots afscheid: prachtig rijke kleding, attractief decor, veel prima stemmen… sommige zelfs verrukkelluk! Intelligent geestige regie; precies hoe ik het liefst Mozart-snoepgoed uitgepakt zie worden. In de bak het lekkervlot spelende Philharmonie Zuidnederland… hoop alleen dat er niet al te veel van die onderbetaalde zzp’ers tussen zaten… van hun nettoverdiensten kunnen ze niet eens met de trein terug! Alsjeblieft Limburg; mag er wat geld bij? Verder moet ik ook echt het Zaansche publiek danken; door hun gesnuif, geklets en gefotografeer waande ik mij in het 18e-eeuwse National-Hoftheater te Wenen… Vanavond ook een fijne theaterzaal overigens…’

 

 

Hierbij: The Singer, inkt en acryl op papier, 65 x 50 cm, ’16. Ben was pas geleden in het Zaantheater. Opera Zuid, Le nozze di Figaro, t/m 13/12/2-16 in diverse theaters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven