Huppelen

Huppelen - Dias latinos- impressie van Marjan PenningsHuppelen

 

Huppelen, wanneer was de laatste keer dat jij dat deed? En dan niet vanwege het sporten, maar gewoon omdat je er zin in had?

Gewetensvraag, vrees ik. Welke volwassene huppelt er nog? En hoe zou dat voelen? (Gertjie, uit de video, moet ook even een minuutje op stoom komen.)

Ai! Er is misschien iets heel moois verloren gegaan. Huppelen, dat doe je als je je heel lekker voelt. Of je gaat je erg vrolijk voelen van huppelen, wat is de kip, wat is het ei?

De lol van zomaar lekker bezig zijn, of je nou kunst aan het maken bent of willekeurig wat: onbetaalbaar. Niet dat iedere kunstenaar zijn of haar werk op dezelfde manier ervaart, maar bij mij pakt het schilderen vaak zo uit. Ik sta dan wel stil (hoewel, ook niet altijd), maar de pret is groot. Pret is in ieder geval een uitstekend begin.

Het is dat ik allergisch geworden ben voor het woordje moet, anders zou ik zeggen:

huppelen moet!

(Huppelend naar je werk, stel je voor…)

 

 

Hierbij: Detail van een van mijn life impressies bij de Dias Latinos, acryl op papier, ca 70 x 60 cm. (Je ziet het ritme van de dans en muziek nog ik de verfstrepen zitten.) En hier natuurlijk nog wat Monty Python, met het Ministry of silly walks. Omdat John Cleese nog wel eens iets slims zegt over creativiteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven