Kunst is besmettelijk. Zonen en dochters van Amersfoort

Kunst is besmettelijk. Zonen en dochters van Amersfoort

Kunst is besmettelijk. Zonen en dochters van Amersfoort

 

Kunst is besmettelijk, stel je er niet aan bloot! Vermijd dit Paasweekend dan ook het Rietveldpaviljoen, want daar is het werk te zien van de Zonen en dochters van Amersfoort. Leerlingen van middelbare scholen uit deze stad stellen zich vrijwillig bloot aan het contact met plaatselijke kunstenaars en kunstenaressen. Voor inspiratie voor hun eigen werkstukken. Dapper genoeg, want ze hebben zich bewust laten besmetten. Geen doen eigenlijk, want zo wordt kunst alleen maar doorgegeven aan een nieuwe generatie. Mèt de nodige niet te voorspellen gevolgen, van groot tot klein. Armando en Piet Mondriaan zijn al in deze stad opgegroeid, en onder de jongste generatie tellen we ook enkele namen die zich al danig beginnen te weren op kunstgebied. Denk Op die manier lukt het nooit om de kunst eindelijk echt een zachte dood te laten sterven.

Maar even serieus nu

De jongelui die op bezoek gaan in het atelier van de kunstenaar(es) van hun keuze laten hun reactie op het werk zien in hun eigen werkstukken, echt leuk om te zien. Kijk bij onderstaande link eens naar de sites van kunstenaars(essen) die dit jaar meededen, dan kun je hun invloed, en de kakelverse antwoorden daarop, herkennen in het geëxposeerde werk. Na je paaseitje even een wandelingetje dus.

Toch!

Door het zware weer dat de kunst in Amersfoort momenteel treft hebben niet alle kunstenaars (essen) nog een atelierruimte in de stad zelf, dus er moet soms gereisd worden. Bizar. Het zijn je eigen stadsgenoten. Ook het prachtige Rietveld paviljoen zelf ligt er tegenwoordig verweesd bij. Waar een grote stad klein in kan zijn.

En toch gaat het maar door, die kunst, niet uit te roeien. Al is het in exile.

Dat geeft te denken.

 

 

 

 

Hierbij: een detail van Martina’s droom van Esther Gebroers, Farel College. Esther liet zich inspireren door Anders Wolhar.

Meer info: Zonen en dochters van Amersfoort. De ruime expositie is te zien tot en met maandag 17 april, van 12.00 tot 17.00 uur. Meer Armando in de blog: Hoe maakt u het?  Meer jonge kunstenaars in: Blauwdruk 033. Die Amersfoortse hartslag: Witte van Hulzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven