Django Reinhardt, het Rosenberg Trio en Nonnie

Django Reinhardt, het Rosenberg Trio en Nonnie

 

Django Reinhardt, het Rosenberg Trio en NonnieDjango Reinhardt, het Rosenberg Trio en Nonnie: vanavond treedt het Rosenberg Trio op in LantarenVenster in Rotterdam en 7 mei in Jazzpodium De Tor in Enschede. Na het concert wordt de film Django vertoond. Zelf ken ik Nonnie en zijn broer van toen ik een impressie van het Rosenberg Trio maakte, dat in 2009 optrad bij de Gipsy Road Show tijdens de Parade in Amersfoort.

Razend

We weten allemaal hoe razendsnel hun gitaarspel is, en om daar met inkt een impressie van maken was een barre uitdaging, dan moet je het hebben van enkele ruige, rake lijnen. Maar wat was het optreden inspirerend! Genoeg om de snelheid, tot en met de tappende schoenen, te vangen. Ik was verguld met de vijf impressies die ik wist te maken, de opperste concentratie spat er vanaf.

 

 

Hierbij: Nonnie Rosenberg, impressie in inkt op papier, ’09, A4 formaat. De film volgt Django in de jaren van de Tweede Wereldoorlog en  zal in 62 zalen te zien zijn. Het Rosenberg Trio speelt Armando’s Rumba. Trailer van de film Django.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven