Wedden? Het wordt lekker weer, het is Dias Latinos!

Wedden? Het wordt lekker weer, het is Dias Latinos!

 

Wedden? Het wordt lekker weer, het is Dias Latinos! En als je dit leest, dan is dat feest dus al lang begonnen! Bijna te laat, kom in actie!

Soms is het er bloedheet en zelden, heel zelden, is het nat en een beetje frisjes. Je weet het nooit. Toch: het feest blijft. Muziek en dans. In Amersfoort. En – dat zeg ik tegen de vrienden die dat hebben meebeleefd onder onze druipende paraplu’s –  lol zat toch? Evenzogoed. Hier zie je tekeningen van de Dias Latinos uit een zomer die zo warm was dat ik met alle verfspullen de verkleedruimtes invluchtte, waar ook de artiesten verhit na (en voor) hun optredens hun toevlucht zochten.

Zo heet

Af en toe ging het er daar extra warm aan toe: blij vanwege allerlei weerzien, maar soms ook vlogen de vonken er van af, om redenen  die mij ontgingen – was de hitte echt te erg? Mij gaf het niks, ik tekende wel. Net zoals ik de trompettist, de dansers in het publiek tekende. Die gingen zo enorm uit hun dak, dat het werk dat ik maakte vanzelf z’n eigen weg ging. Het ritme van de muziek, de warmte, samen dansen, en het enthousiasme: je kunt het allemaal nog nèt zien in de werkstukken, alleen – je moet er wel even extra naar kijken. Over hot gesproken.

Maar dan voel je dat ook.

Toch?

Of ben ik nou de enige gek?

 

 

Hierbij: Even uitpuffen na een heftig optreden onder een veel te warme zon. Beetje stuk eigenlijk wel. Even een hapje. Detail van een werkstuk op papier, van ongeveer 50 x 35 cm, gemengde techniek.

Meer: Programma Dias Latinos. Gallery Dias Latinos 2  en Dias Latinos 1  En een korte video.  Nog meer Dias Latinos.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven