Er is hulp voor de worstelende kunstenaar: van Michael Houellebecq en Iggy Pop – To stay alive – a method

Er is hulp voor de worstelende kunstenaar: van Michael Houellebecq en Iggy Pop - To stay alive - a method.Er is hulp voor de worstelende kunstenaar: van Michael Houellebecq en Iggy Pop – To stay alive – a method

 

Er is hulp voor de worstelende kunstenaar: van Michael Houellebecq en Iggy Pop – To stay alive – a method. A feelgoodmovie about suffering.

En daarmee weet je voldoende. Of ook weer niet, want deze film draait om gekte, om kunst maken, en om dat je het niet op moet geven. En hoe je dat doet dan, met een methode! Nogal niet niks. ‘All suffering is good’, want: daar ligt de bron, hoor je Iggy Pop zeggen. Houellebecq schreef het essay waaruit Iggy voorleest, twee mannen die elkaar bewonderen en vrienden zijn geworden, maar beiden goed weten dat het allemaal zo simpel niet is. De film van Erik Lieshout was net op TV, maar is vast elders nog wel te zien. Ga kijken, vooral.

Geef niet op

‘Wees niet bang voor geluk, want het bestaat niet’, die zin zegt al iets over hoe je langs de diepste afgronden wordt geleid, van mensen die kunst maken – maar met mededogen. En met de bedoeling je te bemoedigen om voort te gaan…

Zeg maar, je blijft lichtelijk verwonderd achter na het zien van de film. Maar verwondering is goed. En ik zat ineens die kop van Iggy te tekenen. Dus ik heb er het bijltje in ieder geval nog niet bij neergegooid. Nog niet.

Bekijk de Trailer. 

 

 

Hierbij: Portret van Iggy Pop, die het werk van Marcel Houellebecq voorleest. Pen en inkt, A4 formaat, ’17. Meer Iggy in de Gallery Portretten.

 ‘All suffering is good’: het voordeel van het lijden, dat had Anton Heyboer ook uitgevonden. Later meer hierover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven