Gipsy Road Show – Gus Schillemans

Gipsy Road Show - Gus Schillemans 

Gipsy Road Show – Gus Schillemans

 (Toets op ‘lees meer’ voor correcte weergave) 

Gipsy Road Show – Gus Schillemans. Wat erg, Gus is er niet meer. Wat heeft hij veel gedaan voor zoveel mensen die hem nodig hadden. Wat ben ik blij, dat ik hier en daar iets heb kunnen schilderen van waar zijn hart naar uit ging. De Gipsy Road Show, zijn orgeltje, zijn hond Dweil, de muziek. Ik maakte kennis met hem op de speciale Parade, die in 2009 terugkeerde naar haar geboorteplaats Amersfoort. Toen de stad Amersfoort 750 jaar bestond. 

Dweil in de wind

Het was er veel te druk om te werken eigenlijk, wat een boel volk, en windvlagen joegen mijn papier en alle potten verf alle kanten uit. Gipsy Road Show - Gus Schillemans Meer verf op m’n kleren dan op mijn papier. Hans hielp gelukkig, vriendelijk, vol zorg voor zo’n gek die zo nodig wilde schilderen. Maar dan ineens was er luwte, hoogstens een enkel kind, dat kwam kijken bij het orgeltje – dat daar alleen stond. Voor eventjes verlaten, maar stilletjes bewaakt door Dweil.

Dweil begreep – en begrijpt alles.

 

 

 

Hierbij: Details van werkstukken die ik destijds maakte. Gus, zijn orgeltje, de hond Dweil, de wagens.

Meer: Kijk hier naar de impressie van het Rosenberg Trio, dat toen ook optrad, en naar de rode beuk, die alles heeft gadegeslagen, maar die niet meer bestaat. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven