Ze woont in Rome en in Amsterdam, ze fietste naar het orakel in Delphi – maar ze vertelde bij het jarige Ezelsoor – Rosita Steenbeek

Ze woont in Rome en in Amsterdam, ze fietste naar het orakel in Delphi - maar vertelde bij het jarige Ezelsoor - Rosita SteenbeekZe woont in Rome en in Amsterdam, ze fietste naar het orakel in Delphi – maar ze vertelde bij het jarige Ezelsoor – Rosita Steenbeek 

(Toets op ‘lees meer’ voor correcte weergave) 

Ze woont in Rome en in Amsterdam, ze fietste naar het orakel in Delphi – maar vertelde bij het jarige Ezelsoor – Rosita Steenbeek. Gisteravond. In Amersfoort. Waar ze opgroeide. Het is best logisch: als je antiquariaat zijn 35-jarige jubileum viert, zoals ’t Ezelsoor – mijn buurmannen van voorheen, toen ik nog ik in het atelier naast hun pand werkte – dan vier je dat met een schrijver (m/v). Rosita had zoveel te vertellen, via het Oldenbarnevelt Gymnasium in Amersfoort, Rome en Griekenland tot en met Lampedusa.

Ze woont in Rome en in Amsterdam, ze fietste naar het orakel in Delphi - maar vertelde bij het jarige Ezelsoor - Rosita SteenbeekCompassie

Waar zij terechtkwam middenin de zware vluchtelingenproblematiek door haar onderzoek naar compassie. En dan nog de ernstige tussenstop in het ziekenhuis, waar zij met haar moeder na een ernstig auto-ongeluk belandde. Ook de geschiedenis van haar familie, die zij op vele manieren in haar boeken beschrijft, geeft wel aan welke verontrustende wendingen een mensen-lot kan nemen. Hele sloten compassie zijn er nodig.

Maar we kunnen nog naar Rome, en naar Griekenland, als het moet op de fiets. En naar Amsterdam! En we kunnen nog massa’s goeie boeken lezen. En sommigen kunnen ze nog schrijven ook.

 

 

Hierbij: details uit de twee portretten die ik maakte van Rosita, de een van toen ze stond te wachten en zich concentreerde, de andere van toen ze volop aan het vertellen was (boven). Pixels, ’17.

Meer: Gallery portrettenOf kijk bij Live.  Atelier in de stad, toen waren we nog buren. Meer over de feestelijkheden, en over ’t Ezelsoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven