Dat moet een mens eens doen op z’n tijd – niet nadenken

Dat moet een mens eens doen op z'n tijd - niet nadenken

Dat moet een mens eens doen op z’n tijd – niet nadenken

(Toets op ‘lees meer’ voor correcte weergave) 

Dat moet een mens eens doen op z’n tijd – niet nadenken, da’s beter voor de creativiteit. Onlangs weer eens lekker met een paar lui uitgeprobeerd: modelgetekend en geschilderd, zonder eisen te stellen, zonder kritiek te leveren, en eigenlijk – zelfs zonder te kijken. Gewoon maar laten gebeuren, een paar gezellige modellen erbij die ook niet stil zaten, en een dik pak papier, dat helemaal op mocht. En bovenal: nergens aan denken.

Kunst

Om een beetje van dat lekkere gevoel van vrijheid te proeven is het nodig al dat beoordelen en bedenken uit te schakelen. Weg met alle verwachtingen. Niks willen. De pot op met alle hoop en vrees.

En dat is een hele kunst.

Maar zoveel beter voor ’n mens. En zo kom je weer bij: Beter een ziel op je lijf dan een brein in je bol.

 

 

Hierbij: Tussen de bedrijven (van het zelf ‘zitten’ en helpen al dat denken te torpederen) door heb ik ook zelf nog iets kunnen doen. Dankzij de modellen Leejo en Amanda. (En als ik ze niet gewaarschuwd had dan waren ze zich vast naar geschrokken.)

Meer: Lees Tekenen met je ogen dicht. Of De Tango zonder te kijken. En bekijk de galleries maar eens, bijvoorbeeld deze:  A walk on the wild side.

(Voor Jaap, nog hartelijk dank en veel beterschap!)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven