Een gat in je hoofd – Maria Roosen

Een gat in je hoofd - Maria Roosen

Een gat in je hoofd - Maria RoosenEen gat in je hoofd – Maria Roosen in KAdE (deel 3) 

(Toets op ‘lees meer’ voor correcte weergave) 

Een gat in je hoofd – Maria Roosen in KAdE. Het is nog heel even te zien, in Kunsthal KAdE, tot 7 januari, en anders kom je het vast nog wel ergens anders tegen, het beeld dat Maria Roosen maakte van een vrouwengestalte met een gat in haar hoofd. Beschadigd, verwond, met littekens net zo goed als met volle kleuren voor ieder jaar dat er geleefd is, echt ten volle geleefd – maar met een groot gat waar haar hoofd is. De wind blaast er zo doorheen. (Lees verder na de afbeelding.)

Rauw-gebeukt en zwart-geblakerd, maar daaruit tevoorschijn gekomen – recht overeind

Dat is je enige kans, als alles fout gaat: laat je brein zich er niet aan vastklampen. Ook als je voor de grootste scheiding die er bestaat komt te staan: de dood van een geliefde. Het duurt en het beukt, maar uiteindelijk, heel erg uiteindelijk, kun je een goudschat ontdekken: geef het de ruimte, durf te ontvangen. Daar gaat haar werk over. Dat is je grootste kracht. Daarin ligt, lijkt wel: echte macht.   (Lees verder na de afbeelding.)

Getormenteerd

Het beeld is er een van twee. Grote houten beelden, beiden uit een vol-ledige boomstam ‘geteisterd’ op een enorme houtdraaibank. Ze zijn zelfs hol van binnen. Dat is dan wel puur praktisch, en ook onzichtbaar maar toch, het zegt allemaal – laat maar komen. Je vervuld voelen, kan alleen maar als het eerst leeg is.

 

 

Meer: Beter een ziel op je lijf dan een brein in je bol. En: Het gat in de werkelijkheid. Alles over Maria Roosen op deze site. Vuur van Maria Roosen in Kunsthal KAdE, Amersfoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven