Poets je rode schoentjes op – Dias Latinos komt eraan!

Poets je rode schoentjes op - Dias Latinos komt eraan!

Poets je rode schoentjes op – Dias Latinos komt eraan!

Het lijkt alleen maar een sprookje – dat van de rode schoentjes – die uit zichzelf zonder einde blijven dansen, maar het wordt weer waar: op 29, 30 juni en 1 juli, op de straten en pleinen van de antieke binnenstad van Amersfoort, is het feest. (Zie link onderaan) Niet zomaar een feestje, nee, het zal er bruisen van Latijns-Amerikaanse en Caribische dans en muziek. Ooit opgezet door de onvolprezen Mat Meesters en altijd door vele honderden vrijwilligers draaiend gehouden, trok trok dat festival jarenlang honderdduizend liefhebbers. Waaronder ondergetekende. (Lees verder na de afbeelding)

Poets je rode schoentjes op - Dias Latinos komt eraan!Voor de deur

Ver hoefde ik nooit te reizen, blaren of een gebroken hak waren altijd snel opgelost, en bij de enkele keer dat het werkelijk hoosde kon ik vlug even thuis een droge plunje halen. Om direct weer terug te gaan natuurlijk. Daardoor kon ik daar ook schilderen, met lekker groot materiaal, het slepen met de spullen was zo een beetje beperkt. Want dat is, jarenlang, wat ik deed daar, op Dias Latinos: dansen, feesten en schilderen, het liefst allemaal tegelijk. Groot en klein, en in allerlei materialen. Kijk, je kunt de beweging en ritmes terugzien in het werk(Lees verder na de afbeelding)

Hoop

En plotseling hield het op. Net zoals alle lekkers. Er kwam een eind aan. Ontwenningsverschijnselen. Mat Meesters kwam te overlijden. Het geld was op. Er waren nieuwe regels. Moeizaam, hoor. Er kwam een kleiner festival, te klein misschien, en het weer werkte toen ook al niet mee. Maar sinds 2017 heeft het weer nieuw elan, en zoals ik al zei: het feest komt er weer aan! Jörgen Raymann heeft zich sindsdien opgeworpen als de ambassadeur en dat doet hij geweldig. Hij gaf een stoomcursus Latin voor de ‘Hollanders’ bij Jeroen Pauw op tv. Er is weer hoop. Een hele hoop hoop. Zoek je leuke kleren bij elkaar en begin je schoenen maar vast te poetsen. Je rode schoentjes, inderdaad. (Lees verder na de afbeelding)

Poets je rode schoentjes op - Dias Latinos komt eraan!Kunst en feest – natuurlijk

Maar kijk vooral ook even naar de galleries op deze site: Dias Latinos 1 en Dias Latinos 2. Of de Tango 1 en Tango 2. (Het zijn maar enkele werkstukken, je begrijpt dat er veel meer is.) Kijk hier hoe ze ontstonden. Lees hier waarom ik dat zo doe: Hoe ik mijn kunst maak. Meer Dias Latinos en Tango op deze site. (Lees verder na de afbeelding)

Hierbij: details van impressies van een percussieband, inkt en oliepastel op A4 papier. En hier ontstaat er nog een.

Meer info: Dias Latinos 2018  En ga dat sprookje, dat van die rode schoentjes, maar niet zitten lezen – da’s véél te stichtelijk.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven