A Walk on the wild side – Grace Jones at North Sea Jazz

A Walk on the wild side - Grace Jones at North Sea JazzA Walk on the wild side – Grace Jones at North Sea Jazz

 

A Walk on the wild side – Grace Jones at North Sea Jazz. Haar spetterende optreden op het festival deed me weer denken aan de mensen die we zouden moeten waarderen – omdat ze volstrekt hun eigen pad gaan. Zoals deze dame op leeftijd, een keurig opgevoede domineesdochter uit Jamaica. Maar kijk, dit is ze.

Plomp

En is dat zo belangrijk, dat schoppen tegen alle heilige huisjes die er maar te vinden zijn? Ja, dat is belangrijk. Dat gebeurt echt niet alleen maar voor het entertainment. Voer voor een nieuwe gallery. Hoekstenen zijn er om aan te morrelen. Altijd onderzoeken of ze werkelijk nog voldoen. Anders worden het molenstenen, je weet wel, om je nek en dan hup de plomp in. Dan verandert leven in: blindelings regels volgen.

Misschien maar liever gek

Het zijn de enkelingen, de gekken, de kunstenaars, diegenen die hun nek uitsteken, die het er op wagen. Omdat zij niet anders kunnen. Om hen te honoreren weet ik ook niet veel snuggerders dan zulke mensen dan maar te schilderen. Ik zal je een gallery laten zien die over zulke mensen gaat: A walk on the wild side.

 

 

Hierbij: detail van  Grace & Keith, zie A walk on the wild side voor het geheel. De ontmoeting van twee kunstenaars, Grace Jones en Keith Haring. Voorlopige live opnames van Grace Jones bij North Sea Jazz 2017. Meer: North Sea Jazz Festival.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven