Jaren ’80

Jaren '80 © Marjan Pennings Jaren '80 © Marjan Pennings Jaren '80 © Marjan Pennings Jaren '80 © Marjan Pennings Jaren '80 © Marjan Pennings Jaren '80 © Marjan Pennings Jaren '80 © Marjan Pennings Jaren '80 © Marjan Pennings Jaren '80

Jaren ’80

 

(Hierbij: dit zijn kleine sfeerbeelden. De hierbij horende Gallery is under construction. Komt nog dus. Of kijk bij Gallery Portretten.)

Tijdgebrek door een drukke baan leidde tot klein werk, soms heel klein, ook weer grappig om te doen. Olieverf: De drie Gratiën ’80;  De idee, en meer. Vol piepkleine details, die hier niet te zien zijn, maar wel in enkele blogs. Enige interesse in Jeroen Bosch en  Botticelli is te zien.

Pastel: portretten, ook hier te zien: een filosoof in gepeins verzonken. Ook een eerste begin met acrylverf, handig als je heel snel, en op maffe locaties werkt. Hier een portret in dat materiaal.

(Kleur) potlood:  Les Puys, waarbij het papier zelf werd bewerkt met scalpels. 

Ook pen en inkt. Waarbij ik interesse had ik voor de tekenaars als Peter Vos, Moebius, ofwel Jean Giroud, en Enki Bilal. En penseel en inkt. Met interesse in het werk van Silvia Weve, en niet de minsten: de indrukwekkende, ogenschijnlijk zo simpele inktwerkstukken van de oude Japanse Zen-meesters. Techniek, die te zien is in de serie Stil boek, uit ’83. Dat helemaal draait om het antwoord op de ultieme vraag over het leven, het heelal, en de rest. Dus ook al, lichtelijk, filosofisch. Er worden binnenkort enkele blogs aan gewijd. (Een moderne Sint Antonius, althans de verleiding dan, Piekeralert, Dunschillertje, en Het gat in de werkelijkheid, bijvoorbeeld.) 

(Terug naar overzicht Projecten.)

 

Scroll naar boven